Новини
  • НАЦИОНАЛНИЯТ  МУЗЕЙ НА ОБРАЗОВАНИЕТО - ГАБРОВО   ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ   1.УРЕДНИК...още...
  • Войните от 1912-1918 и тяхното отражение върху училището показва изложба на НМО ...още...
  • Възпитаници на Елиза Ковачева - Цокова с изложба в Националния музей на...още...
  • Знакови учители направиха дарения на Националния музей на образованието Поредните от...още...
  • Деца от цялата страна завършиха учебната година с „Годишно изпитание”...още...
всички новини

Елиза Ковачева - Цокова с изложба в Националния музей на образованието

3 Юли 2017

Възпитаници на Елиза Ковачева - Цокова с изложба в Националния музей на образованието

 

С 41 детски рисунки Елиза Ковачева – Цокова представи постиженията на своите възпитаници в Арт коридора на Националния музей на образованието.

Изложбата на двадесетте деца на възраст от 5 до 11 години събра родители, близки и приятели на тържествено откриване във вторник вечерта. Повечето от участниците за пръв път показват свои рисунки пред публика.Елиза Цокова подчерта,  че всички са работили с желание и старание през изтеклата година, затова получават грамоти за отлично представяне. Това доказват и наградите, които малките художници са заслужили в последните конкурси – второ  място за Цветина Белчева в областния кръг на международния конкурс „С очите си видях бедата” и второ място за Жоржета Тодорова в конкурса „Нарисувай мама или татко”.

Освен грамоти за завършване на годината по изобразително изкуство, децата получиха подаръци и от НМО.

          Елиза Ковачева – Цокова работи с деца от 2003 година. Нейни възпитаници са и безспорните габровски таланти Вяра Пенчева и Ясен Пенчев.

37-годишната художничка е възпитаник на Тревненското художественото училище, завършва Живопис във ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий". Работи в художествена галерия "Христо Цокев" в Габрово. Участвала е в множество изложби в страната, някои от които с благотворителна цел. Два пъти носител на наградата на Община Габрово (2009 и 2015), годишната награда на името на Христо Цокев (2004),  две награди от Пролетен салон на жените художнички (2010 и 2014)

Това е второ гостуване на младата художничка в Националния музей на образованието. Миналата година музеят организира обща изложба на Елиза Ковачева – живопис, Божидар Ковачев – графика, Елена Ковачева – дългогодишен есперантист (колекция  кукли) и рисунки на техни възпитаници.


Детското творчество, възможностите за изява на
децата и показването на техните постижения е един от основните приоритети в дейността на  Националния музей на образованието.

Близо три десетилетия НМО е място за първа изложба на няколко поколения малки таланти, започнали своята реализация от „Творческото ателие“ и Арт коридора на музея.
Традицията да се представят талантливи деца от цялата страна намери специално място в стартиралия тази година „Месец на словото и знанието“. Всяка година през май в рамките на инициативата ще бъде представено дете, чийто талант е намерил признание и подкрепа от общността.
НазадАдрес:
Габрово 5300
ул. "Априловска"15, П.К.62

www.nmogabrovo.com
email:
nmo@abv.bg - администрация
nmopr@abv.bg - екскурзоводи
nmo.nief@abv.bg - уредници

Телефони:
066 / 800 770 -Директор
066 / 800 440 -Уредници
066 / 806 461 -Екскурзоводи

Работно време:
лятно - 08:00 - 18:00
събота - 08:30 - 16:30
неделя със заявка

зимно - 08:00 - 17:00
събота и неделя със заявкаЕкспонат на месеца

ПОЩЕНСКИ МАРКИ ОТ ВАТИКАНА С ЛИКОВЕТЕ НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ


Save Save Save Save